Uhu Lekesi Nasıl Çıkar ?


Uhu

Uhu, bağlantı oluşturma veya onarma gibi işlerde kullanılan genel kullanımına yönelik olan bir yapıştırıcı markasıdır. Bununla birlikte Türkiye'deki marka bilinirliğine bağlı olarak artık bir yapıştırıcı türünü de temsil eder hale gelmiştir.

Uhu Lekesi

Uhu, birçok eşya ve nesne için eski haline getirme veya birleştirme ihtiyacını karşılarken, uhu kullanımının yaygınlığına bağlı olarak da uhu lekesi en sık karşılaşılan lekelerden biridir. Bu yüzden uhu kaynaklı leke oluşmasını engellemek için uhu kullanmadan önce ürün talimatlarını okumanız, çalışma bölgenizi korumanız ve eski bir giysi veya çalışma önlüğü kullanmanız gibi önlemleri almanız gerekir.

Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?

Kuru temizleme yapılması gereken giysi ve kumaşlar için veya uhu lekesi bulunan kumaş son derece narinse (ipek gibi), uhu lekesini çıkarmaya başlamadan önce bir temizleme profesyonelinden tavsiye almanız yerinde olacaktır.

Ayrıca bu sayfalarda yer alan uhu lekesi çıkarma ile ilgili püf noktaları etkili olmazsa Yeşilköy Kuru Temizleme Servisi’nden, halıdaki uhu lekesi söz konusuysa Yeşilköy Halı Yıkama Servisi’nden hizmet alabilirsiniz.

Giysideki Uhu Lekesi

Bu sayfada yer alan uhu lekesi çıkarma tavsiyeleri yalnızca yıkanabilir giysiler için geçerlidir. Emin olmadığınız, hassas veya suyla temas etmemesi gereken kumaşlar için Yeşilköy Kuru Temizleme Servisi'nden hizmet alabilirsiniz.

Giysideki Uhu Lekesi Nasıl Çıkar?

Çoğu lekeden farklı olarak, uhu lekesi için müdahalede bulunmadan önce uhunun kurumasını beklemek en iyisidir. Aksi taktirde, uhu lekesini çıkarmak için kullandığınız malzeme (örn. kağıt havlu), lekeye yapışarak veya lekeyi dağıtarak durumu daha da kötüleştirebilecektir. Uhu için ortalama 1-2 saat kuruma süresi yeterlidir. 1-2 günden daha uzun bekleme süreleri, uhunun sertleşmesine ve kumaşın dokusunu yakmasına sebep olabilir.
    Kumaştaki uhu kuruduktan sonra mümkün olduğunca fazla kısmını hafifçe kazıyarak çıkarmak için kredi kartı gibi plastik bir kart veya küt ağızlı, ince bir tereyağı bıçağı kullanın.
    Uhunun kaba kısmını aldıktan sonra bir çay kaşığı ağartıcı içermeyen toz deterjanı ve bir bardak ılık suyla bir karışım hazırlayın.
    Hazırladığınız karışımı temiz ve beyaz bir bez veya desensiz bir kâğıt havluya emdirdikten sonra bez veya kağıt havluyu, kumaşın uhu lekesi olan bölümünde ovalamadan bastırarak tamponlayın ve uhu lekesinin emilmesini sağlayın. (Uhu lekesi çıkarılması sırasında kullanılan bez veya kağıt havlunun beyaz ve desensiz olması, üzerlerindeki renkler veya desenlerin kumaşın üzerine akmaması açısından önemlidir.)
    Daha sonra giyside uhu lekesi çıkarma uygulaması yaptığınız bölgeyi durulayın.
    Kurutma makinesi kullanmadan giysinin kurumasını sağlayın. Çünkü kurutucunun yarattığı ısı uhu lekesinin yerleşmesine neden olabilir.
 

Bizden Haberler

Son Haberler

Yıkama Haberleri



Müşteri Yorumları

Kalitemiz


Copyright © 2024 Yeşilköy Kuru Temizleme All rights reserved.

Yazılım İstanbul